dissabte, 23 de maig de 2015

2015.05.17 - Alforja (Cova del Rufino - Grau de l'Embut - Cova del Baleta)


Sortida pel terme de la vil·la veïna d'Alforja. Pugem en direcció a Arbolí seguint la Ruta del Carrasclet  PR-C 88  a traves del Grau de l'Embut fins als Poniols on deixem el sender per anar en direcció a la Mola de l'Escola i des d'aqui baixarem per la Carrerada per tornar a Alforja, no sense visitar la Cova del Baleta

Distància: 11,74 Km
Dificultat:  BAIXA 
 
 Quedem ben aviat per poder aprofitar les hores de fresca del matí. Ens dirigim a Alforja on deixem els cotxes en el Polígon Industrial de Les Sorts i creuem el poble per iniciar la caminada pel sender de la Ruta del Carrasclet  PR-C 88 . El camí va pujant de forma moderada, travessem la carretera C-242 i seguim el camí per passar per sobre la cantera d'extracció d'àrids fins arribar al punt on ens desviem per veure les Coves del Rufino just abans d'iniciar el Grau de l'Embut.

Inici de la Ruta del Carrasclet
 

Comença la pujada
 

Sortint de les Coves del Rufino
Després de la visita a les coves retornem al camí per seguir pujant pel Grau de l'Embut fins arribar als Poniols des d'on tenim una vista privilegiada del Montsant, creuem la carretera que va als Castillejos i continuem el sender per pujar fins el Coll de Ventibriga i el Collet de l'Esbarrat on parem per recuperar forces.

Ascens al Grau de l'Embut
 

Travessant els Poniols
 

Refent forces

Panoràmica del Montsant des dels Poniols
Continuem el camí en direcció a la Mola de l'Escola, passant pel Mas d'en Bruno, caracteritzat per la decoració animal en el seus arbres de l'entorn.

Mas d'en Bruno
 

Vista des de la Mola de l'Escola
 
Seguim, ja de baixada en direcció a Alforja a traves del Bosc de la Carrerada, sense oblidar-nos de desviar-nos i remuntar un sender per fer una visita a la Cova del Baleta. En aquesta cova trobem un bust de Francesc Ferreter i Monguillot, conegut pastor local i molt aficionat a la metereologia. Després de les fotos de rigor i de la signatura del grup en el llibre de visites continuem el camí cap als Horts d'en Serra tot just abans d'arribar a Alforja.

Converses de muntanya
 

Bust del Baleta
 

Baixant pel Bosc de la Carrerada

El Grup a la Cova del Baleta
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada