diumenge, 3 de febrer de 2019

2019.02.03 - Talaia del Montmell - Puig de la Cova


Foto del grup a la Creu del Montmell
                   
Ja feia temps que teniem en ment fer aquesta ruta. La primera vegada que la volíem fer, vam haver d'anul·lar-la per temes de salut, però ara ja estem a to per a tornar-ho a intentar. venim de dies amb molt de vent i no tenim clar quin temps ens trobarem, però la idea de fer 2 pics de la llista dels 100 CIMS ens fa oblidar els impediments.
 
Distància: 11,43 Km
Desnivell acumulat: 586 m
Dificultat:  BAIXA / MODERADA 
 
 

Anem cap a la població de Juncosa de Montmell a mig camí entre Valls i el Vendrell, on deixem els cotxes a l'esplanada davant del Centre Cívic.
Comencem a caminar pels carrers del poble i el travessem per passar pel costat del camp de futbol i la piscina, després de la rotonda al sortir del poble agafem una pista a l'esquerra per anar a cap a zona recreativa de l'Església Nova de Sant Miquel on aprofitant que estem al recer del vent fem una parada per esmorzar.

Comencem a caminar davant la serra del Montmell
 

arribant a l'ermita romànica de Sant Miquel
Després d'esmorzar comencem a pujar pel sender que primer ens portarà a l'ermita romànica de Sant Jordi a mitja pujada del Castell del Montmell i la Creu del Montmell. Fem una parada per veure-la i guadir ja de la vista que tenim des d'aquesta alçada.
Continuem pujant pel sender que arriba a un coll on el Castell ens queda a ma esquerra i la Creu i el camí que hem de seguir a la dreta. Decidim no pujar al castell ja que el vent en aquests moments bufa bastant i anem cap a la Creu.

Ermita romànica
 

Pujant a la Creu
Continuem crestejant per arribar al punt més alt de la Serralada, la Talaia del Montmell on trobem un punt geodèsic.
A partir comencem a baixar per un sender que, de vegades baixa amb un bon desnivell, i d'altres remunta petits pics que anem trobant per la serralda, fins arriba al Coll de l'Arca, on agafarem la pista que porta al Puig de la Cova.

Talaia del Montmell
 

Baixant cap al Coll de l'Arca
Seguim la pista per pujar al Puig de la Cova on trobem una caseta de guaita. Des d'aquest punt tenim una bona panoràmica del camí que portem fent i ja veiem el poble sota nostre, per tant, a partir d'ara tot serà baixada.

De camí al Puig de la Cova
 

Puig de la Cova
Potser degut al vent que ens atabala una mica, no ens adonem que ens passem el sender que ens portaria al cova/bauma i seguim la sender que baixa directament avall, però ens adonem que es va allunyant del poble, i per no tornar a remuntar la muntanya decidim improvisar un camí a traves de la vegetació no gaire alta i ni tupida, tot i que pot suposar un perill de caiguda més alt.
Quan arribem baix al tallafocs que fa la línia elèctrica, el seguim en direcció al poble, per trobar de nou el camí que seguíem i finalment arribar al poble.

Serralada del Montmell
 

Puig de la Cova amb la Cova sota
 
Informació d'interés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada