diumenge, 19 d’octubre de 2014

2014.10.19 - Tossal de la Baltasana (Prades)


Ruta circular que ens portarà des del poble de Prades al cim del Tossal de la Baltasana (1.201 m.), després passarem per les Coves del Pere i tornarem a Prades. Estava previst fer una ruta més llarga però, donades les circumstànces, el que havia de ser un dia de senderisme va canviar a un dia boletaire. El Tossal de la Baltasana forma part del projecte 100 CIMS de la FEEC.

Distància: 9,61 Km
Dificultat:  BAIXA 
 
 Iniciem la ruta des de Prades, sortint pel carrer del Restaurant del Racó d'en Manelic per agafar el  GR-171  i ens endinsem per una pista a una densa roureda amb els colors típics de la tardor. De bon començament anem veient un gran nombre de bolets que desperta l'instint boletaire dels participants.

Pista del GR-171
 
 
Al bell mig de la roureda trobem una desviació a la dreta, molt ben senyalitzada, que per un senderó puja directe al Tossal de Baltasana.

Pujant al Tosal
 
 
Continuem la marxa per una pista que ens porta a la Cova d'en Pere on aprofitem per esmorzar una mica i fer la foto del grup.

Cova d'en Pere
Reprenem la caminada per una pista que travessa boscos de pí roig on ja definitivament la jornada canvia a boletaire. Seguirem la pista que teòricament ens havia de portar a l'Ermita de l'Abellera, però, per qüestions de temps ens desviem directament a Prades.

Informació d'interés del  GR-171 

El  GR-171  és un sender que comença al Santuari de Pinós a la província de Lleida i va paral·lel al  GR-7  per la muntanya interior fins al Refugi de Caro a la província de Tarragona.