diumenge, 26 d’octubre de 2014

2014.10.26 - Ruta de les 11 Ermites de la Serra de Cardó


Cel·lebració del 50è dia del Camí de Muntanya de la 4a. Vegueria de la FEEC que els amics de l'Agrupació Excursionista "La Picossa" de Móra d'Ebre van preparar amb la Ruta de les 11 Ermites de la Serra de Cardó que va al voltant del Balneari de Cardó. És una ruta circular que permet fer-la a mida gràcies a que hi ha diversos punts on és possible anar directament a l'inici.

Distància: 9,84 Km
Desnivell Acumulat: 741 m
Dificultat:  BAIXA 
 
 Ens trobem de bon matí a les instal·lacions abandonades del Balneari de Cardó prop de 400 excursionistes preparats per cel·lebrar el 50è dia del Camí de Muntanya de la 4a. Vegueria de la FEEC organitzat pels companys de Móra d'Ebre de l'Agrupació Excursionista "La Picossa".

Vall de Cardó amb el Balneari al centre
Iniciem la caminada per la carretera per anar a trobar un sender a mà esquerra que baixa cap a la primera Ermita del Carme que queda just sota el complex del Balneari. Pugem pel camí per arribar a "La Pellissa" on travessarem la carretera i anem a buscar l'antic Camí dels Frares ( PR-C 80 ) que ens portarà a la Cova Lluminosa passant per l'Ermita de la Santíssima Trinitat i l'Ermita Sant Àngel.

Baixant a l'Ermita del Carme
 

Ermita de la Santíssima Trinitat
 
 

Cova Lluminosa
Just després de travessar la cova podem accedir a un replà que ens permet veure una bona panoràmica de Cardó.

Panoràmica de la Vall de Cardó. Veiem les instal·lacions del Balneari a mà esquerra
Continuem la marxa en direcció la Foradada, on ens aturem a fer una curta visita, i seguim ja baixant el camí direcció a l'Ermita de Sant Roc i la font del mateix nom, on ens aturem per a esmorzar.
Després de reposar forces tornem al camí on ens trobem la Font de Prior, Ermita de Sant Josep fins arribar al peu de l'Ermita de la Columna, on el camí torna a pujar en direcció a Sant Onofre.

Anem a la Foradada
 

La Foradada
 

Ermita de la Columna
 

Ermita de Sant Onofre
Ara el camí torna a baixar fins a trobar el Camí de Tivenys que remuntem fins a trobar un senderó que ens portarà al Coll de Murtero vorejant l'Ermita de Sant Joan i més endavant l'Ermita Cremada de Sant Bernat. Quan ja som dalt al coll comença l'últim descens de retorn al Balneari passant per l'Ermita de Santa Anna i posteriorment la de Santa Teresa.

Foto del Grup al Pla de l'Ermita de Sant Roc
Informació d'interés del  PR-C 80 

El  PR-C 80  és un sender de petit recorregut que discorre per la Vall del Cardó, començant i acabant a Rasquera.