dilluns, 19 de gener de 2015

2015.01.18 - La Vall del Glorieta (Mas Forés - Les Virtuts - Fonts del Glorieta - Niu de l'àliga - Mas Forés)


Ruta per la Vall de Glorieta seguint el  PR-C 20  en alguns moments i aprofitant el senderó de l'Ermita de les Virtuts que ens portarà a les Fonts del Glorieta per retrobar de nou el sender de petit recorregut i tornar al punt d'origen

Distància: 10,15 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 
Ens trobem de bon matí a l'aparcament dels Molins de Tarrés al costat de Mas Forés, on hi arribem per la carretera TV-7041 que va d'Alcover a l'Ermita del Remei. Aquesta vegada som un grup de 31 excursionistes que tenim ganes de conèixer, per alguns, o redescubrir per uns altres una Vall del Glorieta amb molts racons bonics.

El matí una mica fred
 

Sincronitzant mapes!!
 
Iniciem la caminada per la part baixa del Mas i agafem el  PR-C 20  en direcció a l'Albiol que seguirem per una pista que ens farà travessar el riu Glorieta fins que trobem un doble revolt on deixem la pista i ja seguim per un senderò amb una bona pendent de pujada.

Travessa del riu
 

Trobem les fondalades de la vall gebrades
 
Ens endinsem dins un bosc de pins i alzines per arribar a les runes de l'ermita de Les Virtuts on fem una parada per esmorzar.

Pujant a Les Virtuts
 

Ermita de Les Virtuts
 
Reprenem la marxa pujant una estona més fins arribar al Mas Tinet o el camí comença baixar pel mig d'un gran alzinar a buscar de nou el riu Glorieta, el travessem i retrobem de nou el  PR-C 20  que remuntem uns 200 metres per veure les Fonts del Glorieta. Continuem després baixant pel mateix  PR-C 20  en direcció a Mas Forés, no sense fer una parada obligada al Niu de l'Àliga.

Travessant el Glorieta
 

Fonts del Glorieta
 

Niu de l'Àliga

Foto de Grup
 
Informació d'interés

El  PR-C 20  és un sender de petit recorregut que va de l'Albiol als Cogullons pasant per l'Ermita del Remei i pujant tota la Vall del Glorieta.