dijous, 5 de març de 2015

2015.03.01 - Raquetes de Neu a Llés de Cerdanya


Sortida anual a la neu. Aquesta vegada ens desplacem a l'estació d'esqui nòrdic de Llés de Cerdanya, per fer una ruta per les pistes preparades per al senderisme amb raquetes

Distància: 6,82 Km
Dificultat:  BAIXA  /  MODERADA 
 
 Continuant amb l'èxit dels anys anteriors de la sortida de raquetes de neu, sortim encara de negra nit un grup de 60 persones en direcció a la Cerdanya, concretament a la estació nòrdic de Llés. El recorregut el fem seguint la carretera que porta a la Seu d'Urgell, passant per Tàrrega, Guissona, Ponts i Oliana, i després continuant en direcció a Puigcerdà fins al poble de Martinet on agafem el desviament que porta a les estacions d'Aransa i de Llés. Arribem als voltants de les 10h de matí, comencem els preparatius de material i iniciem la caminada poc abans de les 11h.

Fent els preparatius
 

A punt de sortir amb moltes ganes!!!
 

 
Deixem el bar i la caseta de venda de forfaits a la nostra esquerra i comencem la ruta senyalitzada amb el número  21  que porta a l'estany de l'Orri. El camí discorre per una pujada suau pel mig d'un bosc de pí negre totalment cobert de neu degut a les nevades dels últims dies. Travessem la pista d'esquí del Pradell i al cap d'uns minuts arribem a l'estany que el trobem totalment glaçat. Aprofitem per fer-nos fotos a sobre. En aquest punt es dona l'opció de tornar desfent el camí per a les persones que ho vulguin, o continuar per fer la ruta circular.

Sortida amb molta animació
 

Travessant el bosc
 

Estany de l'Orri
El grup que decicim continuar amb la ruta circular, travessem el llac gelat i seguim una traça marcada a la neu però que no es correspon a cap dels itineraris marcats a la estació. Durant la pujada hem d'anar fent parades per fer reagrupament i agafar forces. En una d'aquestes parades es va improvisar una coreografia a la neu que va ajudar molt a remuntar la moral per salvar el desnivell.

 
 

Bailaaandoooo!!!
 

 
Quan ja hem remuntat tot el desnivell del camí que va pujant per la vall, arribem al Pla de les Someres, des d'on podem contemplar amb dificultat per la boira que hi ha al cim, la Tossa Plana de Llés, i on trobarem la ruta  19  que va des del refugi del Pradell fins al mateix cim. Agafem el camí per anar baixant fins arribar al refugi.

Pla de les Someres
 

 
 

Grup de la ruta circular amb la Tossa Plana de fons

Refugi de El Pradell amb la Serra del Cadí de fons
Deixem el refugi i agafem la ruta  18  que inicialment coincideix amb el  GR-11.10  en direcció al refugi del Cap del Rec on finalitzarem la ruta amb un dinar de germanor.

Panoràmica de la Serra del Cadí des del Refugi del Cap de Rec

Foto del Grup amb la Tossa Plana de fons
 
Informació d'interés

El  GR-11.10  és una variant del sender  GR-11  que travessa els Pirineus pel seu vessant sud des del Cantàbric fins la Mediterrània.