dijous, 16 d’abril de 2015

2015.04.12 - Camí de Sebes - Riba-Roja - Flix


Excursió per la vora del riu Ebre a traves de la Reserva Natural de Sebes entre Riba-Roja i Flix on podrem gaudir de la flora i fauna d'un entorn d'aiguamolls seguint el  GR-99 . Arribarem fins el Mas del Director on hi ha el punt d'informació de la Reserva Natural i tornarem desfent el mateix camí excepte en un petit tram en un intent de fer un camí circular. La ruta forma part de l'etapa 37 del Camí Natural de l'Ebre entre Almatret i Flix.

Distància: 13,83 Km
Dificultat:  BAIXA 
 
 Sortim de Riudecols en direcció a Riba-roja, quan arribem travessem el poble i anem a travessar el riu pel pont al costat de l'estació de tren. Seguim pel camí asfaltat fins que arribem a un prat a la zona de les Sènies on deixem els cotxes. Iniciem la caminada seguint el  GR-99  en direcció a Flix, vorejant el riu.

Ens preparem per començar
 

El camí sempre va per una pista
 
El camí discorre per sota de la penya de Valldeporcs, un penya segat de plaques calcàries i anem trobant molasses d'argiles i gresos amb vetes de guix fibrós molt comú en aquesta zona.
 
 

Vetes de guix
La ruta ens porta pel Mas d'Abella, posteriorment al Mas del Favó i acabem al Mas de les Cigonyes on podem observar nius d'aquests ocells i també la fauna dels aiguamolls des d'un aguait preparat. A la mateixa zona també podem veure un grup de cavalls de la Camarga, espècie totalment adaptada per a viure en zones d'aiguamolls.
 

Niu de Cigonyes
 

Cavalls de la Camarga
 
Deixem el Mas de les Cigonyes i vorejant el riu anem en direcció el Mas del Director, on trobem el punt d'informació de la Reserva Natural i on també aprofitem per reposar forces. A partir d'aqui retornem al punt inicial pel mateix camí, excepte per un petit tram que l'agafem per ho haver de repetir camí.

Foto de Grup al punt d'informació de la Reserva Natural de Sebes (Mas del Director)

Panoràmica des d'un mirador en un revolt del camí
 
Informació d'interés

El  GR-99  és un sender que recorre el riu Ebre des del seu naixement a Fontibre fins a la desembocadura al Far de Garxal a Riumar


  • Reserva Natural de Sebes