diumenge, 25 d’octubre de 2015

2015.10.25 - 51è. Dia del Camí de Muntanya - Farena


Cada any les diferents vagueries que formen part de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), aquest any s'ha fet l'edició 51 organitzada pels companys de l'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP).
La festa consisteix en una trobada de les associacions de la vegueria per fer un recorregut de muntanya plegats seguint un sender recuperat.
Aquest any hem iniciat la caminada al poble de Farena, per dirigir-nos cap a la Mola d'Estat pel Camí de la Solana i tornar pel camí del Mas del Mateu.

Distància: 9,85 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 
Ens trobem tot el grup ben aviat, ja que cal anar a Farena. El canvi d'hora de la nit ha ajudat que llevar-se no hagi sigut tant feixuc. Arribem a Farena i els companys de la AAMP en dirigeixen cap a les zones d'aparcament abans d'arribar a la plaça de l'Era de Cal Fort on cal confirmar la inscripció i on ens obsequien amb una beguda calenta i una madalena deliciosa.

Anem cap a Farena
 

Era de Cal Fort
 

Iniciem la caminada pel mig del poble
Sortim del poble i agafem el sender  PR-C 20.2  que coincideix amb el Camí de la Solana, després d'un 700 metres deixem el PR a la dreta i continuem planejant en direcció al Mas d'en Toni on agafem l'antic camí de Capafonts a Montblanc que comença a pujar contínuament cap a la Molta d'Estat.

Pujant cap a la Mola d'Estat
 

Seguint el camí antic de Capafonts a Montblanc
 
Seguim pujant fins arribar al Coll de Viladecabres on trobem una bifurcació de camins, nosaltres agafem cap a l'esquerra per a continuar ascendint fins a la Mola dels Quatre Termes, però primer fent una parada al Balcó del Carboner. Just abans d'arribar al cim de la Mola, trobem el camí de Prades  GR-171  just a la Cova Fumada i sota la Mola.
La Mola d'Estat stà coronada per tres creus, tot i que actualment per alguna bretolada només n'hi ha dues.

Balcó del Carboner
 
 

Foto parcial de grup a la Mola d'Estat

Les "Tres" Creus de la Mola dels Quatre Termes
Continuem per la pista que surt del darrera de la Mola i que segueix per arribar en un moment a la Taula del Quatre Batlles, que és una taula massissa circular de pedra amb 4 seients i els escuts gravats dels quatre termes que hi convergeixen (Rojals, Vimbodi, Prades i Mont-ral. La tradició explica que aqui es sentaven els batlles per debatre qüestions comuns. Justa al costat de la taula a mà dreta agafem un sender que amb baixada continua arriba al Mas de Mateu on retrobem el  PR-C 20.2 , després el Grau del Roqueral fins el Coll del Coster de la Roca Pintada on tornem a deixar el sender PR per continuar el camí que ens porta a Farena.

Taula dels Quatre Batlles
 

Grau del Roqueral
 

Arribada a Farena
Al final de la caminada, ens obsequien de nou amb un vermut per recuperar les forces d'un dia extraordinari.

Foto de Grup a l'Era de Cal Fort
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada