diumenge, 24 de gener de 2016

2016.01.24 - Ruta de les Ermites - Falset


Iniciem el 2016 amb una sortida no molt exigent per seguir el sender de les Ermites de Falset i retornar a la capital del Priorat passant pel Morral i el sender que va de Falset a Pradell de la Teixeta. En aquest ruta visitarem l'Ermita de Sant Gregori i l'Ermita de Sant Cristòfol, i també trobarem algunes casetes de volta o de pedra seca.

Distància: 12,27 Km
Dificultat:  BAIXA  /  MODERADA 
 
 
Iniciem la ruta des de la zona del Camp de Futbol i agafem ja aqui el  PR-C-84  etiquetat com la Ruta de les Ermites, tot i que continua després a sobre d'un antic sender etiquetat com "Ruta dels Maquis", de la qual no hem trobat informació.
Just al principi de la sortida, necessitem travessar la carretera nacional i aprofitem un túnel de desaigua que passa per sota i que ens obliga a ajupir-nos al final i a la vegada ens treu el primer somriure del dia.
Continuem el camí per enfilar un sender per pujar al Coll de l'Eudalda, tot just en aquest tram se'ns afegeix un company "animal" que anirà amb nosaltres tot el matí.
 

Travessem la carretera nacional per un túnel

Creu del Terme
 

Pujant cap al Coll
 
Arribant al Coll
 

Baixant del Coll

Panoràmica del Priorat des del Coll de l'Eudalda on podem identificar Marçà i Falset
Quan arribem al cim ens trobem dins una trinxera un pessebre que tothom aprofita per veure i continuem ja la baixa en direcció a la primera ermita de la ruta, la de Sant Gregori. El camí segueix un corriol fins arribar davant de les roques vermelles erosionades pel temps i que els dona formes curioses. Aquest entorn rep el nom del Racons i és just al costat de l'Ermitat de Sant Gregori on aprofitem per parar una mica i esmorzar.

Cova a l'entorn dels Racons
 

Els Racons
 

Grimpant als Racons
Després de recuperar forces i haver fet les fotos de rigor d'aquest entorn espectacular, continuem el sender que puja amb bastant desnivell en direcció les torres, tot i que, no hi arribarem perque ens desviarem per anar a l'Ermita de Sant Cristòfol. Aquesta ermita és tota enrunada i només es manté un arc semicircular d'obra entre dues de les parets que encara queden dretes. Aprofitem per veure la cova del mateix nom just al costat.

Campana de l'Ermita de Sant Gregori
 

Entorn de l'Ermita
Desfem uns 50 metres de camí fins tornar al creuament de camins i seguint la senyal encara del  PR-C-84  que va en direcció al Morral, passant pel coll de Falset, Ens veiem obligats a travessar la carretera per aquest punt, una mica complicat per la poca visibilitat. Seguim el sender que aprofita la zona neta de sota la línia elèctrica per portar-nos al cim, i seguint per la part alta arribem just al punt on trobem la senyal per ascendir al Morral, per qüestions de temps ja no pugem i seguim el sender que ens portarà ja cap a Falset per acabar la excursió del dia.

Foto de Grup a l'Ermita de Sant Gregori
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada