diumenge, 15 de maig de 2016

2016.05.15 - Coll Formic - Sant Segimon - Matagalls - Coll de Sant Marçal


Travessa pel Montseny, per descobrir alguns dels seus llocs més bonics i emblemàtics. Pujarem al Cim del Matagalls des del Coll Formic seguint la ruta de Sant Segimon, després des del cim baixarem cap al Coll de Sant Marçal, seguint el  GR-5.2  a traves d'una fantàstica fajeda on ens espera l'autobus de tornada.

Distància: 11,61 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 
Sortim de Riudecols a primera hora del matí en direcció el Coll Formic on hi arribem després de 2h i 30' aproximadament.
Abans de iniciar la caminada aprofitem per esmorzar i així sortir amb les bateries carregades!!

Iniciem la caminada seguint el GR 5.2
 

Iniciem la sortida des del propi restaurant del Coll Formic, que forma part del municipi de El Brull, on hi trobem una creu commemorativa de les víctimes de la tercera guerra carlina (1872-1876), molt important a la zona de la comarca d'Osona.

Seguim el  GR-5.2  fins arribar a una pista on deixem el GR que va directament al cim del Matagalls i continuem per la pista en direcció a Sant Segimon.
 

Seguint la pista anem travessant alguna vall i una petita fageda, per passar per la Font de Sant Miquel del Sants fins al Coll de les Tres Creus al costat de Sant Segimon
Just en aquest punt agafem un sender que amb forta pujada ens porta a l'Ermita de Sant Miquel dels Barretons, continuem per la carena cap al Coll de Saprunera, el Pla dels Ginebres i fins trobar el  PR-C-205  que ve des de Viladrau, per arribar al cim de Matagalls.

Camí de Sant de Segimon
 

Sant Segimon
 
Ermita de Sant Miquel dels Barretons

Foto de Grup al cim del Matagalls

Després de les fotos de rigor, tant pel grup, com pels que volen registrar el seu 100 CIMS, reprenem el camí seguint de nou el sender  GR-5.2 
Aquest sender travessa una fantàstica fageda i ens porta al Coll Pregón on trobem un monument commemoratiu a Pau Casals.

Fageda
 

Parada per dinar

Seguim el sender fins arribar aun arbre monumental on parem a dinar i després ja molt aprop del final arribem al Coll de Sant Marçal, just al moment que comença a caure algunes gotes.

Foto de Grup al Coll de Sant Marçal
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada