diumenge, 22 de maig de 2016

2016.05.22 - Ruta circular pel Caro


Sortida al Parc Natural dels Ports per fer l'ascens al cim del Caro (1442 m.). Passarem per part del recorregut de les conegudes marxa nocturna Fredes-Paüls i la Ultra Trail Estels del Sud.
Bona part del recorregut segueix el sender GR-7, concretament les etapes 23 i 24.

Distància: 11,61 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 
Aquesta vegada ens hem trobat per anar al Sud, per pujar al cim més alt dels Ports de Besseit. Quedem de bon matí i en caravana de cotxes particulars sortir en direcció Tortosa fins a la Urbanització del Caro. Aparquem el cotxes al Restaurant Pous de la Neu on després hi dinarem.

Iniciem la caminada seguint el GR 7
 

Comencem la sortida des del restaurant i seguint el  GR-171  que coincideix amb la carretera anem a buscar el Refugi del Caro on trobarem el  GR-7  que seguirem en sentit Paüls per anar a la Font del Mascar.

 

Després anem a retrobar el sender  GR-7 , però aquesta vegada anem en sentit Fredes i comencem a pujar per camí bastant dret fins arribar al Coll de Pallés on fem una parada per esmorzar i recuperar forces.

Pujant al Coll de Pallés
 

Coll de Pallés
 

Seguim pujant cap al Caro

En aquest coll deixem el sender GR i continuem per un sender molt marcat que va per la carena de la serra en direcció al Caro. Anem passant pics i gaudim molt de les vistes.

Gaudint de les vistes

Quan deixem la carena just sota les antenes del Caro remuntem pel mig del bosc amb un desnivell prou fort, tot i que, no massa llarg per arribar dalt al mirador del Caro. Tot i que el trobem en obres aprofitem per fer-hi la foto de grup, ja que aqui retrobem el grup que ha fer la pujada més curta per la carretera.

Foto de Grup al Mirador en obres del Caro

Iniciem el descens amb el grup dividit entre els que van retallant els tombs de la carretera per un camí i els que segueixen la carretera per la dificultat de desnivell i pedra solta que el camí comporta. Més endavant el grup encara es divideix més, i uns segueixen la carretera fins al restaurant de d'on hem sortit i un altre grup agafa un senderó per anar al Coll de la Barcina i retornar per un camí bastant tècnic fins al final.

Baixant del Caro
 

 

Monument a la Cabra Salvatge
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada