diumenge, 12 de juny de 2016

2016.06.12 - Camí de Ronda: Begur - Calella de Palafrugell


De nou fem una sortida a terres gironines per recorrer un tram més del camí de ronda, en aquest cas farem una ruta inversa a l'any passat per acabar al mateix lloc i així poder gaudir d'un bany a la piscina de l'hotel on dinarem.
Seguirem el tram des de Begur fins a Calella de Palafrugell, d'aquesta manera completarem l'etapa 8 del  GR-92  que ja vam iniciar la temporada passada i que va de Palamós a Begur.

Distància: 13,15 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 
Ens disposem a fer una sortida d'aquelles que són un plaer pels ulls, ja que visitarem indrets molt bonics que són un regal per la vista, però a l'hora una sortida que dura, tant pel temps que hem de passar en el bus per desplaçar-nos com pels desnivells molt pronunciats que s'acostumen a trobar en els camins de ronda de la zona de Girona. Hem planificat dues opcions, la més llarga que s'inicia des de la platja de Fornells, molt a prop de Begur, i una altra més curta que comença a la platja de Tamariu.

Baixem del bus just a la carretera que va de Begur a Fornells, i una mica perduts, anem baixant en direcció al mar per trobar el camí de ronda que el trobem a la Cala Malaret entre Fornells i Aiguablava. En aquest punt anem trobant marques de GR tot i que els mapes marquen el sender per l'interior en aquest indret.
 

Circulant per sota les edificacions
 

Cala Malaret a Aiguablava

En aquesta cala, el camí de ronda circula per sota les edificacions que hi ha tocant a la costa i ens mostra algun raconet molt interessant. Continuem per la vora de la costa per anar a buscar la platja d'Aiguablava.

Quan arribem a la platja d'Aiguablava, podem veure el Parador Nacional d'Aiguablava situat just damunt de la costa i que obliga a anar cap a l'interior, ara si per buscar el sender  GR-92  que tenim documentat. Seguint aquest sender que en moments coincideix amb carretera arribem a Tamariu, punt on han començat el grup que ha escollit la ruta més curta.

Platja de Tamariu

Deixem la Tamariu i ara continuem vorejant la costa, comença la part més bonica del matí, ja que anirem trobant racons molts agrestes i forts desnivells fins arribar a la Cala Pedrosa, que tal com diu el seu nom té unes bones pedres!!!
 

Seguint el camí
 

Foto del Grup de l'opció llarga a la Cala Pedrosa

La Cala Pedrosa esta envoltada per dues parets gairebé verticals, i tot i que per un costat podem baixar-hi fent un camí amb molts revolts, després per sortir ens veiem obligats a seguir el sender que va cap a l'interior amb una bona pendent.
Quan arribem dalt seguim el sender, al principi per l'interior i més endavant ja per la costa de nou per anar a trobar el Castell de Sant Sebastià amb el pobla ibèric al costat i més endavant el Far homònim que corona el Cap de Sant Sebastià i que ofereix una molt bona vista de la població de Llafranc.
 

Castell de Sant Sebastià
 

Llafranc

Travessem la població de Llafranc ple de gom a gom de gent per totes les terrasses, pugem unes escales gairebé infinites per seguir la costa i arribar en molt poc temps a Calella de Palafrugell, que també la trobem plena de gent, i amb això arribem a l'hotel on podem gaudir d'un bany abans de dinar.

Foto de Grup al Hotel Garbí de Calella
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada