diumenge, 9 d’octubre de 2016

2016.10.09 - Cornudella - Arbolí - Cova Tosca


Aprofitem una sortida organitzada pels companys de l'Associació Excursionista de Cornudella del Montsant per anar a coneixer alguns racons més de les nostres contrades, en aquest cas, anirem per algunes baumes i coves de la bessant obaga del riu Siurana.
L'excursió ha resultat molt interessant, tot i que hem tingut un contratemps, ja que el grup s'ha dividit en dos parts i una de les parts ha agafat un altre sender que els ha fet desviar de la ruta de les coves. Afortunadament només ha sigut un malentès, i ha servit per recordar-nos a tots que a la muntanya sempre cal extremar les precaucions tant per un mateix com amb les companys, i això inclou assegurar-se que tots estan seguint el grup o que la persona que va al final fent d'escombra, està totalment assabentat del que anem a fer.

Distància: 6,6 Km
Dificultat:  BAIXA 
 
 Arribem a Cornudella per concentrar-nos amb el grup de la sortida i intentar minimitzar el nombre de cotxes que utilitzarem per arribar al punt de partida, ja que és un lloc amb poc espai d'aparcament.

Sortim de Cornudella per la carretera que va al pantà i continua cap a Arbolí en direcció el Mas del Salín. Abans d'arribar al mas aparquem el cotxes en un petit aparcament proper a les zones d'escalada de la zona del Mas Salín.

Deixem els cotxes i agafem el sender que baixa sota la cinglera anomenada coma Cingles de Macià, passem la zona d'escalada del Puntal del Salín i continuem cap a l'abric del Porta-Lloret.

Continuem el sender, deixem el Grau de Vincabrer a la dreta per seguir en direcció al Grau del Bodro.
 
 

Sota els Cingles de Macià

Camí del Grau del Bodro, trobem primer la Cova del Cup, també nomenada com Cova del Portalloret i que el reusenc Doctor Vilaseca té documentades interessant troballes arqueològiques. Els mes agosarats amb llum frontal entren dins la cova per veure-la.

Cova del Cup
 

Siurana des del Grau del Bodro
Seguim la ruta per anar a la cova Tosca, objectiu principal de la sortida. És una cova espectacular per les seves dimensions, aprofitem per fer-hi una foto del grup.
Després continuem al Grau del Bodro per pujar en direcció a Gallicant, tot i que quan trobem la pista que porta a Mas Salín la seguim per retorbar-nos allà amb el grup que s'havia separat.

Foto del grup a la Cova Tosca
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada