diumenge, 16 d’octubre de 2016

2016.10.16 - Capafonts - Picorandan - La Llúdriga


Sortida pensada per assolir dos cims (Picorandan i Puig Pelat) catalogats dins la llista de 100 CIMS de la FEEC, però les pluges dels últims dies ens han fet repensar la sortida i anar a la zona de la Llúdriga on hi ha racons espectaculars quan hi ha aigua abundant.
Deixarem el Puig Pelat per a una sortida futura.

Distància: 11,0 Km
Dificultat:  BAIXA / MODERADA 
 
 Ens desplacem amb cotxes fins al poble de Capafonts on aparquem a l'entrada, just al costat de la Oficina de Turisme.


Panoràmica de Capafonts pujant al Coll del mateix nom
 
Sortim del poble i en principi seguim la carretera de Prades fins trobar un sender que va pujant al Coll de Capafonts travesant la carretera.

Quan arribem al coll seguim el sender  GR-65.5  en sentit l'Albiol que remunta fins dalt a la serra. Aquest sender es correspon amb l'històric camí de Sant Jaume de Compostel·la seguint la via romana que unia Tarragona amb Saragossa.

Continuem per la carena i ens desviem per pujar al Picorandan (990 m.), des d'on podem veure una vista espectacular de la vall on hi ha el poble de Capafonts.

Retornem al sender que havíem deixat i anem cap a la Creu Trencada on aprofitarem per fer una parada i esmorzar. En aquest punt hi ha confluència de varis senders, nosaltres deixem el GR i continuem per la pista que ens queda a l'esquerra. Uns metres mes enllà trobem un sender que ve de Capafonts pujant per El Grau, continuem per la pista, més endavant trobem una altra cruïlla per la qual aniriem a la Urbanització abandonada de Els Motllats i el Puig Pelat, però tampoc la seguim fins arribar al sender que baixa cap a la Llúdriga.

Pont de Goi
 

Basses al riu Brugent
Molt ràpidament arribem al pont natural de Goi. Primer hi passem per damunt i després l'hem de passar per sota, no sense cap dificultat, ja que trobem el terreny mollat i hi ha bastants fiters.
Continuem sender avall en direcció a la Llúdriga, però abans deixem el sender per remuntar el barranc fins arribar a la espectacular Cova de la Gralla.

Barranc del riu Brugent
 

Vista del Picorandan des de Capafonts
Retornem al camí que va davallant al costat del riu Brugent i on anem trobant tot un seguint de basses naturals i cascades.

Cova de la Gralla

Foto del grup al Picorandan
 
Informació d'interés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada