diumenge, 23 d’octubre de 2016

2016.10.23 - 52è Dia del Camí de Muntanya - La Febró


Com cada any la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya) amb la col·laboració d'una o més associacions locals organitza la jornada del Dia del Camí de Muntanya en cadascuna de les Vegueries.
Aquest any la organització a la IV Vegueria, de la qual formem part, l'han dut a terme conjuntament les 5 entitats excursionistes de Reus (Associació Excursionista de Catalunya a Reus, Associació Excursionista Reddis, Secció Excursionista Centre de Lectura, Secció Excursionista Club Natació Reus Ploms, Secció Excursionista Reus Deportiu) i han preparat una sortida a La Febró pel recupeat Camí de Les Socarrades, molt malmès per l'impacte de l'incendi forestal del juny de 1983.

Distància: 11,0 Km
Dificultat:  BAIXA / MODERADA 
 
 Aquesta vegada ens desplacem a La Febró de bon matí, durant el camí trobem molta boira per la zona dels Castillejos que ens fa dubtar sobre el temps que ens pugui acompanyar durant el dia. Per sort quan arribem a punt de la sortida, tota la boira ja s'ha esvaït i podem gaudir d'una mica de cafè i coca abans de sortir.


Iniciem la caminada travessant el poble
 

Seguim el camí per la vora del riu Siurana
 

Primers cingles abalmats
Travessem el poble i seguim la pista que ens porta al Molí de la Febró i al riu Siurana que l'haurem de creuar un parell de vegades. Deixem la vora del riu per començar a enfilar-nos pel camí que va las Masos de Galzeran tot i que no hi arribarem, ja que abandonarem aquest camí just en el punt on hi ha un nou pal indicador per agafar el Camí de les Socarrades.

Seguim el camí que travessa el Barranc de les Tallerasses i comença a pujar fins arribar a la partida de les Socarrades. Mentre anem caminant, deixem un moment el camí per anar al Mirador de les Socarrades, des d'on podem veure el riuet del gorg i les runes del Mas de Ribelles a l'altra costat del riu Siurana.
 

Runes del Mas de Ribelles

Retornem al sender i en poca estona arribem a un replà, on parem per esmorzar una mica i recuperar forces amb el beure que ens proporcionen els organitzadors, just després seguim una pista i en uns metres trobem el Pal Commemoratiu del 52è Dia del Camí de Muntanya. Just a partir d'aqui tornem a un nou sender recuperat que ens portarà als Miradors més espectaculars del dia. El primer es troba damunt una gran roca amb una cinglera molt profunda a sobre del Barranc de la Gritella i just davant del mas de la Barba.
Seguim pel cingle i travessem una petita escletxa per arribar a un segon mirador també amb una gran vista.

Primer Mirador
 

Creuant l'excletxa
Seguim el camí per iniciar la baixada cap a la vall del Riuet de Prades seguint el Grau del Gris molt malmès segut al pas continu de motoristes. Arribem a l'enllaç amb el camí del Carcaix que més endavant es dileuix en una pista oberta per portar l'aigua del riuet a Cornudella.
Més endavant deixarem la pista per devallar per un sender que ens portarà al Molí de l'Esquirola just a la llera del riu Siurana i que marca el punt des d'on hem de remuntar el riu per tornar al punt de sortida a la Febró.

Segon Mirador
 

Molí de l'Esquirola
Ara ja anem seguint el sender que va remuntant la vall del Siurana i que ens fa passar per la Cova de la Serena com a lloc especial abans d'arribar a la fí de la caminada on ens espera un bon àpat de germanor per acabar la diada de la millor forma possible.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada