diumenge, 15 de gener de 2017

2017.01.15 - Tarragona - Ermita de Llorito - Pont del Diable


Ens trobem en una època de l'any on les condicions climatològiques afegeixen dificultat a qualsevol ruta, i amb l'objectiu de fer sortides aptes per a tots els nivells, hem plantejat una sortida de caire familiar pels voltants de Tarragona, on la climatologia es suavitza bastant respecte a zones de muntanya.
Ja fa uns anys, es va fer una sortida per la zona del Pont de Diable, i en aquest cas per fer-la diferent sortirem des de Tarragona, per anar a la zona de l'Ermita de Llorito i després arribar-nos al Pont de Diable i tornar pel barri de Sant Pere i Sant Pau.

Distància: 12,80 Km
Dificultat:  BAIXA 
 
 
Tot i unes previsions meteorològiques de fred intens, ens hem agrupat de 40 socis i amics per fer aquesta ruta sense cap grau de dificultat. Tot i que es va anunciar que la ruta seria de uns 10 km. aproximadament, al final ha arribat a casi 13 km., probablement vam tenir un error en el càlcul!!! Però van ser gratis!!! ;-)

El punt de trobada va ser al parquing de terra del Cementiri de Tarragona, i iniciem la ruta seguint el camí asfaltat que porta a la Ermita del Llorito i que coincideix amb el traçat de l'etapa 3 del senders  GR-172  i també amb l'etapa 25 del  GR-92  que va de la Pobla de Montornés a Tarragona, tot i que en alguna font de documentació fa coincidir aquest sender amb el camí de ronda que va de Tarragona a Torredembarra.
Després d'un parell de kilòmetres trobem una cruïlla on es separen els dos senders, nosaltres continuarem pel de la dreta que es correspon al  GR-92  on comencem a trobar una primera pujada molt suau que ens durà als peus del turó on hi ha l'Ermita de Llorito.
 

Preparant-nos al punt de trobada
Just al peu del turó ens trobem amb la Font del Llorito i després iniciem la pujada molt curta però amb un desnivell prou pronunciat per arribar a l'ermita.
 

Ermita de Llorito
 

Detall del Drac al Pou del Llorito

Continuem la ruta per la zona de picnic i anem a trobar de nou el sender  GR-172  en el punt on coincideix amb el sender local  PR-C 159  i just en el punt que travessarem per un túnel habilitat sota la carretera de Santes Creus (TP-2031) i després travessar per sobre la autopista AP-7.
Just en aquest punt el sender GR ens queda a la dreta i ens dirigim cap a la urbanització del Rodolat seguint el sender PR també anomenat el Camí de l'Aigua. Seguim aquest sender a traves del bosc fins trobar el sender principal que discorre per la vall i es dirigeix al Mas de l'Angel.

Panoràmica de Tarragona des del Llorito
Malauradament ens trobem que coincideix amb el nostre recorregut una cursa de bicicleta de muntanya que ens fa modificar la ruta per anar al pont del Diable i anem i tornem per mateix camí a treves del parc ecohistòric dels germans Puig i Valls.
De tornada agafem el camí que es dirigeix a Mas Granell, des d'on ens dirigem per un altre sender que travessa la autopista AP-7 per sota fins arribar al barri de Sant Pere i Sant Pau. El travessem i ens retrobem de nou el sender PR a la zona de la muntanya de la Oliva i per acabar de nou al punt de sortida.

Foto de Grup al Pont del Diable
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada