diumenge, 19 de febrer de 2017

2017.02.19 - Raquetes de Neu a Tuixent - La Vansa


Un any més ens trobem per fer un clàssic en el calendari anual de l'associació, sortida de raquetes!!!
Aquest any repetim lloc a Tuixent-La Vansa al igual que fa quatre anys, ja que les possibilitats per fer una sortida d'anar i tornar al mateix dia són molt reduïdes, i aquesta és l'estació més propera al nostre punt de sortida.

Distància: Segons Circuit
Dificultat:  BAIXA  /  MODERADA 
 
 
Sortim de matinada des del punt habitual i com sempre amb èxit de participació, ja que omplim totalment l'autobus. El viatge d'anada aquesta vegada discorre sense cap incidència i arribem a molt bona hora a l'estació on just arribar esmorzem i ens preparem per a la sortida.

L'estació de Tuixent té una varietat de recorreguts per a tots els nivells, que fa que sigui ideal per a grups com el nostre, on tenim una franja d'edats molt àmplia. Hi ha recorreguts molt curts per a fer-los amb mainada, amb l'afegit de la zona per a trineus per poder gaudir del dia de neu, té recorreguts de nivell de dificultat mig per als que volen passar un dia a la neu i també hi ha un recorregut més exigent per fer un o dos cims per als més forts.
 

Primer contacte amb el material
Iniciem la matí per una banda surt un grup per la pista lila en el mapa en direcció a la Barraca del Pastor i allí tots podrà avaluar les seves forces per continuar fins als cims de la Tosa Pelada i el Pedró dels Quatre Batlles o continuar cap al circuit vermell de Sangonelles.
Aquest circuit lila coincideix també amb el circuit blau que puja al primer replà del tallafocs, i per això sense donar-nos compte deixem el camí lila per arribar al tallafocs i després continuar per ell fins dalt, això té la ventatge que la distància és mes curta, però en contra tenim que el desnivell a pujar és més gran.
 

Replegament del grup després del Tallafocs
 

Grup del circuit de Sangonelles a la Barraca del Pastor

Una altre grup es queda per fer circuit més curt de color blau, tot i que després una part agafen un camí que els porta la zona de les Foques.
 

Caminant pel Prat Llong
 

Retrobament de grup a la zona de les Foques
És just en aquesta zona on coincideixen aquest grup amb el grup que ha decidit no pujar als cims i continuar el circuit de Sangonelles que a partir d'ara farà conjuntament, no sense dificultats, ja que ens trobem amb un forta baixa que ens ha portat certes dificultats, però que poc a poc l'hem superat fins arribar a la Barraca de Sangonelles.
 

Superant les dificultats
 

Superant les dificultats

Barraca de les Sangonelles
Fem l'últim replegament just al costat de la barraca i continuem el camí ara si ja molt planer amb baixades i pujades molt poc pronunciades fins arribar al pla de l'estació on poc a poc ens anem trobant tots els grups per fer un dinar conjunt al restaurant de l'estació.

Foto de Grup a l'estació de Tuixent
 
Informació d'interés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada