diumenge, 26 de març de 2017

2017.03.26 - Un tomb per la Serra de Llaberia (Pratdip - Mont-Redon - Cavall Bernat)Foto del grup al Mont-Redon


Sortida amb un nivell d'exigència més elevat respecte les últimes sortides que ens portarà a fer un bon tomb per la Serra de Llaberia. Una ruta molt entretinguda degut a les grimpades, un pas aeri una altra via equipada per pujar al Mont-Redon i com a cirereta pujada al Cavall Bernat que forma part de la llista dels 100 Cims de la FEEC.

Distància: 14,11 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 Ens trobem a la població de Pratdip un grup de 12 persones amb tota la moral per superar totes les dificultats que se'ns vagin plantejant mentre fem l'ascenció a la Serra de Llaberia. Comencem seguint una pista al costat del camp de futbol que ens portarà a l'inici del sender per pujar amb fort desnivell cap al Mont-Redon seguint les Crestes de la Seda.
 

Grimpades a les Crestes de la Seda
 

Iniciem el sender que puja a les Crestes de la Seda

La pujada es fa bastant dura, ja que anem guanyant alçada a base de grimpades i algunes zones equipades amb cordes d'ajuda. Quan som ja gairebé dalt aprofitem un racó abrigat del cel boirós per esmorçar i recuperar forces que ens faran falta. Ens trobem a la zona per accedir al Portell de les Canals.
 

Superant el pas aeri equipat
 

Pujant pel pas del Siscu
 

Pas del porc senglar

Després del descans tornem al fil del sender que ja ens durà al Pla de Mont-Redón amb el cim i la creu que el coronen al mig. La boira no ens permet veure les magnífiques vistes que sospitem que s'hi deuen veure, tot i que de vegades, s'obre una mica per fer-nos dentetes.
Deixem el cim i ens dirigim al Cavall Bernat, anem travessant obagues on encara trobem restes de neu del dia abans i que ens fa treure el nen petit que portem tots a dins.

Vista panoràmica del Cavall Bernat i el seu entorn

Coronem el Cavall Bernat, no sense dificultats, ja que trobem algunes zones humides i relliscoses, però amb l'ajut de les cordes instal·lades i dels companys ho aconseguim.
Continuem el camí, passem per la part alta del Portell de la Roca Mitjanera, i ens dirigim al Coll de Mont-Redon a buscar un sender que va passant per la part alta del Portell de l'Heura i del Portell de la Llenya i arriba al Coll dels Collivassos, va a buscar el sender  PR-C-90  que uniex l'Hospitalet de l'Infant amb la població de Llaberia.
Seguint el camí anem passant per sobre dels tallats de la muntanya fins a trobar el Portell de la Dòvia que ens permet baixar serpentejant de forma bastant ràpida cap al barranc del mateix nom on trobem una pista que ens tornarà a Pratdip.
 

Grup dalt al Cavall Bernat
 

Caminant per sobre el cingle
 

Baixant per Portell de la Dovia
 
Informació d'interés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada