dissabte, 22 d’abril de 2017

2017.04.22 - Escaladei - Grau de l'Escletxa - Cogulla del Priorat - Grau de SalforesFoto del grup a la Cogulla


Nova sortida al Parc Natural del Montsant, una zona que potser per la proximitat de casa nostra no se li reconeix la bellesa que té i dels racons que amaga amb una màgia especial. Aquesta vegada sortim de l'aparcament de la Cartoixa d'Escaladei i anem a buscar el camí dels cartoixants, visitant primer la Pietat, després ascendirem a la Serra Major pel Grau de l'Escletxa. Culminarem l'excursió amb el cim de la Cogulla del Priorat que també forma part de la llista del repte dels 100 CIMS de la FEEC.
Tornarem al punt de partida baixant pel Grau de Salfores i agafant una variant del camí a la Morera que ens acostarà a Escaladei.

Distància: 13,22 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 Iniciem el camí amb la serra del Montsant al nostre davant

El punt de trobada i d'inici de la sortida el tenim a l'aparcament de la Cartoixa d'Escaladei, sembla que el dia ens albira una metereologia molt bona tot i que de bon matí fa força fresqueta.
 

Les primeres grimpades
 

La Pietat

Agafem la pista que surt del costat de la Cartoixa, però ben aviat deixem la pista per agafar un sender que ens porta al primer lloc que visitarem.
La Pietat és una edificació del segle XVII abandonada que va servir inicialment de casa de repòs i després d'ermita. Al davant de l'edifici hi ha una bassa on hi arriba l'aigua per una pedra plena de vegetació que li dona un encant especial.
Sortim de la Pietat i anem a buscar el camí dels cartoixants que coincideix amb el  GR-171  fins al Collet de l'Hort on trobem el sender que inicia la pujada cap al Grau de l'Escletxa. El camí passa per sota les parets de la serra, prop de la Cova Roja fins que arribem al punt principal del grau on travesem per un esqueix a la pedra d'un en un i després trobem una petita grimpada amb l'ajuda d'una corda per anar superant el desnivell.

Incii del sender al Collet de l'Hort
 

Grau de l'Escletxa
 

Passat l'esqueix tenim una grimpada
 

Caminant per sobre el cingle
 

Arribant al cap damunt de la serra

Després de la grimpada seguim el sender que continua per la vora del cingle i que va guanyant alçada fins que arribem dalt de la Serra on aprofitem per gaudir de les vistes impressionants que tenim del Priorat.
Ens fem la foto de rigor a la Punta del Boter i continuem el camí amb la intenció d'esmorçar en el cim de la Cogulla. Per arribar-hi passem pel petit avenc del Tic-Tic just sota de la Punta Alta del Boter fins arribar a la punta més alta del nostre recorregut a la Cogulla.

En arribar en aquest punt i haver fet les fotos de record o per poder certificar la pujada en el repte dels 100 CIMS, busquem un raconet abrigat de la mica d'aire que fa dalt per poder recuperar forces.
Quan ja ens hem recuperat de la pujada i hem apagat la sed i fam que ens havia provocat, reprenem el camí per anar a buscar un sender que baixa cap al pantà de Margalef, tot i que nosaltres tenim la intenció de baixar només fins a una bauma molt maca anomenada Racó del Teix.
Després de la visita, recuperem l'alçada pel mateix camí i ja ens dirigim cap al Grau de Salfores per iniciar el descens. La intenció inicial era baixar també al Clot del cirerer i pujar al Pi del Cugat, però se'ns ha fet prou tard per a renunciar-hi i deixar-ho per una propera vegada.
Abans d'arribar al Grau primer passem pel mirador del racó de Missa i baixem pel Grau seguint el  PR-C 14  tot i que a mitja baixa el deixem ja que aquest va en direcció a la Morera del Montsant i agafem una variant que es va acostant per la part de sota la racó de Missa fins arribar de nou al cami dels cartoixants  GR-171  i tornar de nou a la Cartoixa d'Escaladei on retrobem el cotxes i finalitzem la sortida.
 

Racó del Teix
 

Caminant pel Mirador del Racó de Missa
 

Baixant pel Grau
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada