diumenge, 21 de maig de 2017

2017.05.21 - Roques de Benet


Foto del grup en el Cim
                   
Sortida al bonic poble d'Horta de Sant Joan per pujar a les emblemàtiques Roques de Benet.
Les Roques de Benet és una formació muntanyosa amb parets verticals de conglomerat amb una alçada gairebé de 300 metres situades al cara Nord dels Ports de Beseit i que són una referència visual per a tot el territori que les envolta.
 
Distància: 8,58 Km (aprox.)
Dificultat:  BAIXA 
 
 

Degut a que les previsions metereològiques deien que faria molta calor i la distància que tenim per arribar fins al punt d'inici des de Riudecols, decidim sortir ben aviat. Quedem al lloc habitual a les 6:30, ens repartim pels cotxes i ens dirigim cap a Horta de Sant Joan, de fet el punt d'inici es troba en un punt del camí que va a l'àrea recreativa de la Franqueta.

Iniciem la caminada amb l'objectiu al nostre davant
 

Les Gronses
 

Després d'aparcar el cotxe iniciem per la pista i just davant la tenim les impressionants parets de les Roques de Benet i que conviden a fer la broma de que "ens hem deixat les cordes a casa!!".

Seguim la pista que va donant la volta a la Moleta del Savatge per arribar al Coll de Membrado, punt on deixarem la pista i agafarem un sender que acaba de fer la volta a la Moleta i que ens porta per dins un bosc fins a la carena on baixarem a buscar el sender que puja bastant dret per una canal entre roques fins arribar a la part de dalt de les Roques de Benet.

Pujant des del Coll de Membrado
 

Gaudint del sender

Quan som dalt podem gaudir d'unes vistes impressionants mentre aprofitem per esmorzar i reposar una estona després de la forta pujada per la canal. Les Roques de Benet estan formades per diferents conglomerats que reben diferents noms, la principal és el Castell, però també hi ha el Cap de Gos, el Faralló o la ja més apartada Punta de Ganxos.

Punta de Ganxos
 

Pujant cap el Castell

Ja fetes totes les fotos de rigor, la de grup inclosa, i amb totes les forces renovades descendim desfent el mateix camí per la canal fins arribar prop de la Coveta de l'Avellanar on agafem un nou sender que baixa molt ràpidament fins a la pista per on hem pujat i tornem fins als cotxes.
Ha estat una ruta bastant curta en distància però una mica exigent pels desnivells i algun punt un pèl complicat.
Com que arribem força aviat, tenim temps per passar a refrescar-nos a la plaça del poble.

Panoràmica de les Roques de Benet a l'esquerra i tots els Ports de Beseit de fons
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada