diumenge, 25 de juny de 2017

2017.06.22-23 - Festa renovació de la flama al Canigó


Foto del grup al Cim del Canigó
                   
Per segon any consecutiu des de l'associació hem aconseguit un permís per pujar al cim del Canigó el dia de la Festa de Renovació de la Flama.
Aquesta festa molt arrelada a la cultura catalana consisteix en pujar la flama antiga de l'any passat, conservada al Castellet de Perpinyà a la Catalunya Nord, al cim del Canigó i a les 12:00 de la nit encendre un nou foc amb aquesta flama i els farcells de llenya que s'han portat de diferents indrets dels Països Catalans. Val a dir que aquesta tradició es manté des del 1964 quan es va encendre per primera vegada amb rames d'olivera dels jardins de Mossèn Cinto Verdaguer.
A partir d'aquí cada grup pren la flama cap a la seva zona per encendre les fogueres de Sant Joan de les localitats properes.
 
Distància: 8,00 Km (aprox.)
Dificultat:  BAIXA 
 
 

Ens desplacem fins a la localitat de Prada de Conflent a la Catalunya Nord des d'on anirem a Clarà i Villerac on comença una pista d'uns 20 km no massa recomanable per a turismes. Cal tenir en compte que per aquesta època l'accés és restringit als vehicles autoritzats.

Refugi de Cortalets
 

Estany de Cortalets a peus del Canigó
Iniciem la ruta des del refugi de Cortalets seguint inicialment el  GR-10 , tot i que al cap de poca estona abans d'arribar a la Font de la Perdiu deixarem aquest sender per seguir el que va ascendint fins al cim amb marques grogues.

Grup amb el Canigó al fons
 

Ens anem acostant el cim
Quan fem el cim esperem que es faci l'hora que arriba la flama. Val a dir que quan s'amaga el sol, la temperatura comença a baixar i es fa necessari anar ben abrigat.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada