diumenge, 22 d’octubre de 2017

2017.10.21 - Pedraforca


Foto de tot el grup a l'aparcament del Mirador de Gresolet
                   
Excursió molt exigent tant física com psicològica per assolir una de les muntanyes més emblemàtiques del nostre pais. El Pedraforca (2506 m) és una muntanya amb una forma molt peculiar de enforcadura que es troba en el Parc Natural del Cadí-Moixeró i que la seva màgia estira amb molta força a tota la gent que s'estima la nostra terra.
 
Distància: 9,33 Km
Dificultat:  ALTA 
 
 

Ens desplacem a la població de Saldes a la comarca del Berguedà, i concretament deixarem el bus que ens porta a l'aparcament del Mirador de Gresolet. En aquest punt es separen els dos grups entre els que pujaran al cim del Pedraforca i els que es quedaran per baix per fer un recorregut molt menys exigent.
Iniciem el sender que ens portarà en molt poc temps al refugi Lluis Estasen i seguim la ruta clàssica que puja pel sender que va al Coll del Verdet.

Refugi Lluis Estasen als peus del Pedraforca
 

La muntanya és molt pedragosa
El camí comença a pujar per mig d'un bosc i va creuant diferents torrents molt pedregosos però sempre amb contínua pujada per anar guanyant alçada ja que el desnivell previst avui és de 1000 metres. Quan arribem a l'abric de les primeres parets molt aprop de la balma de la Rua Gran parem per esmorzar.

 

 

Ja amb les forces recuperades tornem al camí per passar per la balma de la Rua Gran i començar la part més dreta del sender que ens portarà al Coll del Verdet des d'on iniciarem la part més complicada amb les primeres grimpades.

Camí de la Balma de la Rua Gran
 

Coll de Verdet
Superada la primera grimpada i potser la més llarga, trobem la part més exigent ja que hem de desgrimpar i grimpar de nou un parell de vegades per arribar ja el cim. Tot i la dificultat tècnica i de forma física del tram, potser és més important la seva exigència psicològica, ja que amb les forces prou al límit, els trams de pujar i baixa es fan una mica pesats.

Superant la primera grimpada
 

i totes les que vinguin després

Foto del grup que ha assolit el Pedraforca
Ja en el cim anomenat Pollegó Superior i després de reagrupar-nos i reposar una estona, continuem el camí ara desgrimpant per una zona més senzilla per anar a l'enforcadura i començar a descendir per la tartera o alternativament per sender que hi ha al costat.
Quan arribem al final de la tartera trobem el camí de puja de Saldes i l'agafem per anar al refugi on retrobem el grup que s'ha quedat per la part baixa i dinem tots junst abans de tornar al bus que ens portarà cap a casa.

Baixant pel costat de la tartera
 

més avall
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada