diumenge, 29 d’octubre de 2017

2017.10.29 - 53è dia del Camí de Muntanya - Pradell de la Teixeta


Foto del grup abans de la sortida
                   
Nova edició de la festa de la IV Vegueria del dia del camí de muntanya, aquest any ha estat organitzat pel Centre Excursionista de Tarragona i al poble de Pradell de la Teixeta per a recorrer el recuperat camí de les Melitxes.
 
Distància: 8,20 Km (versió curta) - 12,12 Km (versió llarga)
Dificultat:  BAIXA  -   MODERADA 
 
 
 

Aquest edició de la festa del camí de muntanya es cel·lebra al veí poble de Pradell de la Teixeta, un poble a cavall de les comarques del Baix Camp i del Priorat, on els companys del Centre Excursionista de Tarragona ens ha preparat una gran diada.
Arribem al poble i com de costum ens acreditem després d'haver fer la inscripció amb anterioritat, i ens ofereixen una beguda calenta que va molt bé per superar el temps gèlid que tenim.
Com cada any és un èxit de participació, símptoma excel·lent de la salut que té l'activitat que desenvolupem, però que per contrari fa que els inicis del camí siguin molt feixucs degut a la quantitat de gent.

Inici del camí dels abeuradors
 

Vistes des del Cingle Blanc
Iniciem el camí al poble per anar a buscar el Barranc del Pas per anar a trobar l'inici del sender dels abeuradors que discorre pel Barranc amb el mateix nom i que de forma força suau ens anirà pujant fins arribar a la serra, concretament al punt del Morral Blanc. En aquest punt anirem cap a la dreta en sentit al parc eòlic pel camí que va a l'Argentera.

Parc eòlic de Trucafort amb la Mola de Colldejou al fons
 

Cingleres abaumades
Circulem per la serra i fa bastant de vent, deu ser per això que hi ha el parc eòlic, i anem cap a la caseta del parc on podem esmorzar al recer del vent.
Després continuem per la pista del parc fins arribar al molí 807 on trobem un sender que ens porta fins a unes cingleres abaumades, lloc on trobem alguns pasos equipats amb un cable. Després arribem al camí de les Melitxes fins al punt on es separa el camí curt del llarg.

Superant els pasos de la cinglera
 

Mas abandonat amb un pou de ventilació
El camí curt continua cap a la dreta per anar a buscar el camí de la Torre de Fontaubella a Pradell en un punt força proper a l'arribada.
Per altra banda el camí llarg baixa al barranc de les Comes Joanes per anar seguint una pista on anem trobant torres de ventilació de l'antic túnel fins arribar al camí de ve de la Torre de Fontaubella per anar cap a Pradell i al final dels nostre recorregut.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada