diumenge, 14 de gener de 2018

2018.01.14 - Capçanes - Montalt


Foto al cim del Montalt Nord
                   
Comencem la temporada i abans d'iniciar el calendari oficial, improvisem una sortida a un CIM proper a casa i que forma part de la llista dels 100 CIMS de la FEEC.
Sens dubte va quedar clar que tothom ja tenia ganes de sortida amb la quantitat de gent que es va afegir a la sortida.
 
Distància: 10,01 Km
Dificultat:  BAIXA 
 
 

Ens desplacem al poble de Capçanes i seguint una pista asfaltada arribem al abandonat Hotel Heredat Mas Colell on hi aparquem els cotxes.
Iniciem la caminada desfent la pista que hem fet amb cotxe i que coinceideix amb el  GR-7 , passant per la Caseta del Julian i fins arribar al Barranc de la Font Gran on el sender GR deix la pista per seguir un camí que comença a remuntar la muntanya per arribar a la Portella del Montalt.

Caseta del Julian
 

Portella del Montalt
Després d'un curt descans però agraït, continuem pel GR ara descendint per anar a buscar el començament de la Canal del Mano senyalitzat amb un pal indicador. Aquesta canal ens permet pujar dalt a la Serra del Montalt de forma bastant ràpida, sinònim de bastant dreta.

Pujant per la canal
 

Montalt Sud
 
Arribats dalt a la serra, ens trobem amb una espesa boira que acompanya a un ambient fred i gèlid. Anem primer a l'esquerra per pujar al Montalt Nord, on hi podem accedir amb una grimpada força aèria, o seguint un sender que dona la volta i que seguim ja que degut a la humitat.
Desfem el camí fins final de la canal que hem pujar i ara seguim cap a la dreta per buscar un racó al recer del aire fred, i tot seguit, continuar per arribar al Montalt Sud.

Coll de la Mina
 

Retornant a l'inici
 
Quan assolim el Montalt Sud comencem a baixar per un sender que ens porta a la pista al Barranc de Portadeix, seguim la pista fins arribar al Coll de la Mina on ens trobem amb el  PR-C 92  que va de Capçanes a l'Hospitalet de l'Infant.
Continuem el camí en direcció al Mas del Remei, en aquest punt estem coincidint la ruta amb la cursa dels Dips. Anem seguint el sender i baixem per la Portella de la Rabosa per arribar de nou a una pista que coincideix amb el  GR-7  i el  PR-C 88  que ens portarà de nou al lloc de sortida.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada