diumenge, 28 de gener de 2018

2018.01.28 - Port Ainé - Torreta de l'Orri


Punt geodèsic de la Torreta de l'Orri
                   
Aprofitant les nevades dels últims dies, hem preparat una sortida a la neu amb raquetes per fer una ruta fàcil per assolir un nou 100 CIMS de la FEEC.
Ens hem desplaçat a la estació d'esquí de Port Ainé per pujar a la Torreta de l'Orri
 
Distància: 8,55 Km
Dificultat:  BAIXA 
 
 

Sortim de matinada cap a l'estació d'esqui de Port Ainé, tot i que hem d'aturar-nos a Rialb per a fer el lloguer d'un joc de raquetes que ens falta. La nostra sorpresa ha estat quan la botiga que feia lloguer ja ho tenia tot llogat i ens trobem amb el problema que un membre del grup està sense raquetes.
Per sort, podem parlar amb el Parc lúdic de l'estació d'esqui i sembla que en tenen un parell de disponibles que han quedat lliures de les excursions guiades que ofereix la estació d'esqui.
Apresa la lliçó de que cal sempre reservar abans, ens dirigim cap a l'estació d'esqui on deixem el cotxe a l'aparcament de la cota 2000. Per accedir-hi cal arribar aviat, ja que si s'omple, no et deixen pujar i cal deixar el cotxe a l'aparcament de més avall i pujar en telecadira.

Comencem la ruta
 

Caminar sense traça i fora de pista es fa molt difícil
Ens calcem les raquetes i comencem la ruta pel sender que surt del costat de l'aparcament pel Serrat dels Clots, el camí comença a pujar i ens trobem que no hi ha traça marcada, el que fa que sigui força difícil continuar degut a la gran quantitat de neu que hi ha.
Quan arribem a la cota 2100, decidim continuar pel costat de la pista verda de Bellavista que va pujant de forma força suau cap al Pic de l'Orri.

Pujant per la pista de Bellavista
 

El nostre objectiu
 
Quan arribem al cim, aprofitem per gaudir de les bones vistes que hi ha del Pirineu i lamentant-nos de les antenes tant lletges que coronen el cim.
Després de les fotos de rigor, comencem a baixar per la pista vermella de l'Estadi i quan es separa de la negra del Barranc del Coma del forn, sortim de la pista i comencem a baixar per la zona del Bony de la Socarrada pel mig de bosc on trobem una gran quantitat de neu, però com que ara estem baixant no es fa tant pesat. Finalment arribem de nou a l'estació d'esquí i acabem el recorregut amb un bon dinar.

Deixem la pista de l'Estadi
 

Baixant pel bosc
 
Informació d'interés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada