dissabte, 3 de març de 2018

2018.03.03 - Port del Comte - Puig de les Morreres

                   
Tradicional sortida anual a la neu per fer una excursió amb raquetes.
Aquest any hem seleccionat una ruta curta i molt fàcil per a permetre que tothom la pugui fer fins al final, inclosos els nens, però el que encara no podem dominar són les condicions meteorològiques que en aquest cas no van ser molt favorables.
 
Distància: 4,00 Km
Dificultat:  BAIXA 
 
 

Arribem a l'estació del Port del Comte, i ens dirigim al bar de l'estació per poder esmorzar una mica abans d'iniciar la sortida. Ja veiem que les condicions del temps no son les més favorables, ja que bufa el vent amb bastanta intensitat.
Ens costa una mica trobar el lloc on havíem encarregat el lloguer de les raquetes, ja que es troba sortint de l'estació en direcció a la zona d'Estivella.
Quan ja estem tots equipats i esmorzats ens dirigim al telecadira de Querol que ens pujarà fins al mirador del mateix nom i on començarem la nostra ruta. Hem escollit aquesta opció per rebaixar molt els desnivell i la llargada i fer-la apta per a tothom.

Comencem la ruta
 

Puig de les Morreres al fons objectiu de la nostra ruta
La pujada amb el telecadira ja és una mica mogut degut al vent i ja ens avança les condicions que ens trobarem dalt. Quan arribem, realment la força del vent és bastant intensa, i una bona part dels companys opta per tornar a baixar amb el telecadira i quedar-se per la part baixa de l'estació d'esqui.
Els més agosarats o amb més "mono" de raquetes ens calcem les raquetes i comencem la ruta pel sender marcat amb pals i plaques de color verd.
Just al començar ja podem veure quin és el nostre objectiu, el camí transcorre pel costat d'una de les pistes fins que arribem a una zona que queda més al recer del vent i que ens permet caminar amb més facilitat. Quan arribem al punt on hauríem de pujar a la carena per arribar al cim, ens trobem amb un parell de caminadors que baixen i que ens recomanen que no pugem per la força del vent.
Refem el nostre objectiu i continuem al recer del vent fins arribar a un punt que queda just sota del cim i que a partir d'aqui ja no podem avançar més.

El vent bufa fort
 

 
En aquest punt alguns s'animen a remuntar la pujada amb força desnivell i amb neu per intentar arribar fins dalt.
Alguns ho aconseguiran, però d'altres a mig intent abandonen pel fort desnivell.
Al final tots tornem a la zona del telecadira i tornem a baixar per acabar el dia de raquetes baix a l'estació. Llàstima no haver pogut aconseguir el 100 CIMS que representa aquesta muntanya i esperem poder tornar-hi una altra vegada. Val a dir que cal replantejar-se si és òptim per un grup de senderistes anar a fer raquetes a una estació d'esquí en lloc d'una de muntanya, ja que la gran quantitat de gent que hi ha fa que sigui molt difícil tenir el control del grup.

Pujant al cim
 

Baixant del cim

Gaudint de la neu
 

Descansant
 
Informació d'interés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada