diumenge, 27 de maig de 2018

2018.05.27 - Farena - Ruta dels Molins pel riu Brugent

                   
Sortida a conèixer un dels entorns amb riu inclòs més verges de les nostres contrades.
Recorrerem el riu Brugent des del Pinetell fins a Farena i gaudirem de les passarel·les que hi ha instal·lades en el seu recorregut.
 
Distància: 10,00 Km
Dificultat:  BAIXA 
 
 

Ens dirigim a la població de Farena que pertany a la població de Mont-ral seguint la carretera TV-7044 que puja des de La Riba.
Arribats al punt de sortida agafem per la part Nord el sender  PR-C 20  que ve de l'Albiol i que va als Cogullons. Després d'aproximadament 1 km. deixarem el sender PR per seguir a la dreta un sender que va seguint la carretera per on hem pujar i que de vegades la va travessant per portar-nos a través dels boscos de pi blanc fins al Pinetell on farem una parada per esmorzar.

Sender del Pinetell
 

Sender del Pinetell

Sender del Pinetell
 

Recuperant forces al Pinetell
Recuperats de la primera part del camí, travessem el petit poble del Pinetell i seguint un sender ens dirigim cap a l'Esqueix, que és una esquerda que trobem a les roques/parets que voregen el riu Brugent i que ens permetrà poder baixar fins baix a l'aigua. però abans d'arribar a la part més baixa del recorregut ens desviem per anar a la "Roca del Lloro (Mirador del Brugent)", tal com diuen els pals indicadors, tot i que en els mapes està indicat com la Roca Alta.
Retornats al nostre camí el seguim fins arribar a la zona de l'Esqueix on trobem un dels indrets més espectaculars del dia, ja que a mes de passar pel pas obert per la natura pel mig de la paret, després ens trobem amb un pont penjat en dos trams per sobre del Toll del mateix nom que ens obligar dir la frase tan coneguda de "Oh, que macu!!!!".

Mirador del Brugent o Roca del Lloro
 

Toll de l'Esqueix

L'Esqueix
 

Pas de l'Esqueix
 

Pont del Toll de l'Esqueix

Travessant el Pont
 

Travessant el Pont
Superades les emocions que ens provoca l'entorn, seguim el sender que va remuntant el riu, de vegades prop de l'aigua i d'altres separant-nos per poder superar algun lloc intransitable.
Pel camí anem trobant un seguit de molins abandonats i en runes al costat del riu fins arribar de nou al poble de Farena.

Recorrent el riu
 

 
Informació d'interés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada