dilluns, 1 d’octubre de 2018

2018.09.29 - Puigsacalm - Pic de l'Àguila


Foto del grup al Puigsacalm
                   
Sense tenir en compte les sortides d'estiu a alta muntanya, feia anys que no programàvem una sortida de cap de setmana amb un nivell més baix i apte per a tothom. La veritat és que la acollida que va tenir (24 participants) ens va sorprendre i ens ha encoratjat a fe-ne més en el futur.
Primer dia de la sortida ens dirigim cap a la comarca de la Garrotxa fins al Coll de Bracons a l'antiga carretera entre Vic i Olot, aqui es troba l'inici de la ruta més clàssica per pujar al Puigsacalm, que és la nostra idea inicial, i deixàvem oberta la possibilitat de fer-la més llarga segons ens trobéssim d'ànims en el punt on podíem deixar la tornada per anar a un nou cim (Pic de les Àguiles).
Hem considerat la ruta total com a moderada més que res pels kilòmetres recorreguts i que portavem en el grup alguns menuts de ho van portar molt bé, fins i tot, millor que alguns dels grans.
 
Distància: 13,56 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 

Aparquem els cotxes a la vora de la carretera en el mateix Coll de Bracons, i enfilem pel camí que comença just damunt de la carretera després de pujar una petita "grimpada" que és un bon engany per la ruta molt més fàcil que ens espera.
Comencem a caminar per un sender que va per sota els arbres de la Fageda de la Grevolosa, la qual cosa fa que no veiem el sol en gairebé tot el camí.

Primera grimpada
 

Seguint el camí per la fageda
Decidim seguir el sender  GR-151.1  per evitar algun pas més exposat si ho féssim pel Tossel Petit, arribem a la Collada de Sant Bartomeu on després quan tornem decidirem si canviem la ruta a un segom cim.
Continuem pel sender fins arribar a la Font Tornadissa on per aclamació popular ens aturem a esmorzar.
Després d'esmorzar deixem el sender GR i també la zona d'arbres, per continuar pel camí cap al Collet del Ferrer

Font de la Tornadissa
 

Pujant al Collet del Ferrer
Arribats del Collet del Ferrer continuem el camí cap al Collet dels Clivillers on tornem a entrar a la fageda fins arribar al cim del Puigsacalm, lloc molt transitat per molts grups i famílies.
La panoràmica de la Garrotxa és impresionant i aprofitem per fer multitud de fotos (individuals, grup, paisatge, ...). Acabada tota aquesta feina retornem pel mateix camí fins a la Collada de Sant Bartomeu on analitzem que fer. En aquest punt ja som molt aprop dels cotxes i encara no és l'hora de dinar i decidim allargar la ruta fins al Pic de les Àligues passant pel Coll de Joan i després des d'allí tornar per una altra ruta fins a la carretera i arribar als cotxes.

Pujant al Pic de les Àguiles
 

Pic de les Àguiles
Després de fer el Pic de les Àguiles, aprofitem una de les nombroses ombres que ens ofereix la fageda per aturar-nos a dinar.
Amb la panxa plena, reemprenem el camí i en el Coll de la Font de la Canal ens dividim en dos grups, un amb el nens i els conductors dels cotxes agafarà el camí més curt previst per arribar a la carretera i els cotxes, i un altre grup segueix un sender una "mica desconegut" per arribar a Vidrà caminant, lloc on passarem la nit a l'hostal Serrasolses.

Baixant a la carretera
 

De camí a Vidrà
 
Informació d'interés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada