dimarts, 2 d’octubre de 2018

2018.09.30 - Santuari de Bellmunt


Foto del grup a Bellmunt
                   
Segona jornada de la sortida de cap de setmana, aquesta vegada després de fer nit a l'Hostal Serrasolses de Vidrà on hem estat molt bé i que el fa totalment recomanable sobre tot per la seva relació qualitat/preu, hem pujat a Bellmunt seguint una ruta clàssica passant pel Pont de Salgueda, el Salt del Moli i la Tosca dels Degollats.
 
Distància: 12,69 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 

Sortim el matí de l'hostal i anem a buscar l'inici del  PR-C 47  però aviat el deixem per desviar-nos al Pont de Salgueda sobre el riu Ges, continuem el sender que ens porta cap al Salt del Molí, indret molt bonic i fotogènic.
En aquest punt comencem a donar voltes perque no trobem el sender que ens hauria de tornar portar al  PR-C 47  fins que buscant trobem les marques en un arbre després de creuar el riu pels pilons que hi ha de formigó. Ja hi podria haver la marca en els pilons!!!

Pont de Salgueda
 

Salt del Molí
Retrobades ja les marques, remuntem un sender curt però intens que ens porta a una pista que coincideix amb el  PR-C 47 , en aquest punt trobem uns cartells que ens indiquen la direcció per anar a la Tosca dels Degollats i la l'Ermita de Bellmunt. Continuem per la pista fins arribar a un tomb on deixem la pista i el PR ja que aquest baixa al riu, i seguim un sender que ens manté més alts fins arribar a la Tosca del Degollats on hi esmorzem una mica.

Remuntant a buscar el PR
 

Seguint el sender
 

Tosca dels Degollats
En aquest punt comença la part més dreta de la ruta, agafem el sender que remunta tota la muntanya per arribar a Bellmunt, el sender va fent ziga zaga per boscos de faig dins la Baga de Canemàs fins arribar al Coll de Hi-era-de-massa, en aquest punt trobem el camí que després agafarem per baixar cap a Vidrà, però ens falten els últims metres que el pugem per un corriol que es fa prou feixuc degut ja al cansament de la pujada acumulada.
Quan ja som dalt, descobrim que l'esforç ha valgut la pena, tenim unes vistes molt bones, millorables si el dia fos clar, però la situació del santuari i la hostatgeria el fan un lloc immillorable. Aprofitem aqui per refrescar-nos, fer totes les fotos possibles i descansar una bona estona per a afrontar ara ja la baixada cap a Vidrà sense cap tipus de problema per un camí que a partir de Coll de Hi-era-de-massa és sempre una pista.

Santuari de Bellmunt
 

Cim de Bellmunt
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada