diumenge, 20 de gener de 2019

2019.01.20 - Porrera - Puigcerver


Foto del grup que va fer la baixada a Porrera a la Miranda de Puigcerver
                   
Iniciem l'any amb una sortida a prop de casa però amb una llargada important per a pujar a un indret molt emblemàtic per a la nostra associació.
Es plantegen dues possibilitats, la primera pujar i baixar a Porrera i l'altra fent una travessa i després de l'ermita de Puigcerver baixar pel camí directament a Riudecols.
Es una ruta que la podriem també anomenar dels masos per la gran quantitat que en trobem.
 
Distància: 22,41 Km
Dificultat:  MODERADA 
 
 

Com ja va sent habitual a les últimes sortides, el temps no ens acompanya, però no ens espantem i decidim tirar endavant la sortida tot i la previsió de pluja fina durant el matí.
Ens trobem al punt de sortida de costum un grup molt nombrós que a l'arribada a Porrera s'amplia amb un grup de 5 persones més, provinents de Nonaspe, i que s'estrenen amb nosaltres. Fetes les presentacions i ja amb presència de la pluja fina iniciem la caminada seguint el  GR-174  que discorre per la Vall del Riu Cortiella.

GR-174 al Mas de l'Hort de Lleó
 

Mas d'en Pubill
Quan arribem a l'alçada del Mas del Manescal, deixem a la dreta el  GR-174  que és per on tornarem i seguim la pista que segueix pel Barranc de la Garrantxa.
En aquest recorregut ens trobem imponent en un turó el Mas d'en Pubill al mig de les vinyes. Seguim la pista fins arribar al llogaret de la Garrantxa on aprofitem per fer algunes fotografies ràpides, ja que el pronòstic del temps s'està complint i continuem fins que aquesta acaba al Mas del Pastoreta, on comença un sender que es correspon al camí d'Alforja a Porrera i seguint el Barranc del Mas de Licor va remontant fins arribar al Coll de Cortiella on trobem la pista que va a l'ermita de Puigcerver i que coincideix de nou amb el  GR-7 .

La Garrantxa
 

Coll de Cortiella
En aquest punt que de baixada hi tornarem seguim la pista per arribar a l'ermita de Puigcerver on ens espera un bon esmorzar de forquilla que ens recuperarà les forces i també on podrem assecar una mica la roba, ja que en tot el camí no ha parat de ploure.

Recuperant forces
 

Ermita de Puigcerver
Després de recuperar forces, iniciem la tornada pujant a la Miranda de Puigcerver per seguir després un sender que baixa directament al Coll de Cortiella. En aquest punt seguim la pista que coincideix en direcció al Mas del Botó i que ja no deixem fins arribar de nou a Porrera.

Mas del Botó
 

Mas del Tafall
 
Informació d'interés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada