diumenge, 14 d’abril de 2019

2019.04.14 - Vall de Cardó - Creu de Santos


Foto del grup al cim de la Creu de Santos
                   
Aprofitant que la Marta, que ens ha acompanyat en algunes caminades, és de Rasquera hem plantejat fer una sortida per la Vall de Cardó i pujar al punt més alt la Serra de Cardó-Boix i de pas aconseguir un cim de la llista 100 CIMS de la FEEC.
 
Distància: 10,50 Km aprox.
Desnivell acumulat: 686 m
Dificultat:  BAIXA 
 
 

Inicialment ens trobem al punt habitual de sortides de Riudecols i ens dirigim cap a Rasquera on ens espera la Marta, amb els típics i molt bons pastissets de la població.
Continuem la amb el cotxe cap a la Vall de Cardó fins arribar a la zona del Balneari abandonat, punt habitual per a les rutes de la zona.

Balneari de Cardó
 

Ermita de la Columna
Iniciem seguint el camí de la ruta de les 11 ermites que va a l'ermita de la columna o de Sant Simeó Estilita, quan arribem a l'alçada d'aquesta ermita seguim per la pista del camí de Tivenys que més endavant tornarà a coincidir amb la ruta de les 11 ermites fins al punt que deixem la pista i comencem a enfilar un sender que va cap a la Font de l'Oliver i que ens portarà al Coller de Santos i posteriorment a la Xàquera o Creu de Santos, on farem una parada per esmorzar.

Collet de Santos
 

Cim
Després d'esmorzar desfem el sender cap al Collet de Santos i seguirem la ruta marcada com un Tomb a la Vall de Cardó per baixar pel Grau del Portell i seguir aquesta ruta per anar a la Font del Teix a traves primer de la carena i després baixant per una zona molt malmesa pels incendis.

Grau del Portell
 

Roca Foradada
Quan arribem a la Font de Teix i la zona del Refugi, aprofitem per fer-nos les fotos de record i ens trobem amb el  PR-C 80.1  que ens portarà al Portel de la Creu de Cost i des d'on ja baixem cap al balneari passant per l'ermita de la Santíssima Trinitat.

Foto del grup a la Font del Teix

Font del Teix i Refugi homònim
 

Ermita de la Santíssima Trinitat
 
Informació d'interés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada