diumenge, 28 de juliol de 2019

2019.07.27-28 - Vall Ferrera - Monteixo


Foto del grup al Monteixo
                   
Com és habitual a l'estiu, la nostra associació organitza una sortida d'alta muntanya al Pirineu al mes de juliol, aquest any l'objectiu ha estat pujar al Monteixo. Inicialment estava previst pujar el dissabte 27, però ens vam trobar amb pluja i ho vam posposar per al diumenge 28, ja que la previsió de temps era molt millor.
Al final al dissabte intentem fer una volta i fem una ruta a les Bordes d'Arnuí un grup, i un altre intenta anar al Pic de la Màniga, però el mal temps els fa tirar endarrera.
 
     Dia 1 -> Llavorsí - Bordes d'Arnuí 
 
Distància: 5,75 Km aprox.
Desnivell acumulat: 541 m
Dificultat:  MODERADA  HKG: 63
 
 
Aparquem els cotxes a Llavorsí i el grup que anem seguim el camí amb marques grogues que surt del costat del col·legi i que porta a les Bordes d'Arnui. Les Bordes són casetes generalment ara ja estan totes enrunades, que les trobem pel terme.
El camí puja amb força pendent i com que és després de dinar ens costa una mica. Just quan comencen el temps ens acompanya amb trons i amb amenaça de pluja, ens plantegem de retirar-nos, però sembla que no arribarà i seguim el camí.

Pujant a les Bordes
 

Altres bordes pel camí
Just quan arribem al punt més alt de la ruta, el temps ens regala un bon ram acompanyat amb una mica de calamarsa, tot i que dura poc, però el suficient per quedar força mullats.
Continuem el camí baixant per tancar la ruta circular i arribar al camí de pujada, per arribar finalment al cotxe, ara ja sense pluja.

Travessant boscos
 

Grup a les Bordes
 
     Dia 2 -> Cim del Monteixo i Pic de Noris 
 
Distància: 7,12 Km aprox.
Desnivell acumulat: 908 m
Dificultat:  ALTA  HKG: 123
 
 
Ens desplacem en cotxes a l'aparcament de la Pleta dels frares a traves del Bosc d'Aixeus seguint la pista que porta al refugi de Vallferrera, punt habitual per pujar a la Pica d'Estats. Aparquem els cotxes i seguim el sender que puja ja bastant fort des del principi cap als estanys d'Aixeus.
Pel camí anem creuant el riu que desaigua dels estanys fins arribar a una olla espectacular sota del Monteixo i Pic de Noris, on trobm els estanys. Aprofitem per fer un descans.

 

Aigua per tot arreu
Després del petit descans, continuem pel camí costerut que ens va fent guanyar alçada per terreny cada vegada més pedregós.
El camí no dona treva fins arribar al cap damunt del Barranc dels Crusos, on podem agafar una mica d'aire per emprendre l'últim atac al cim.

Puja que pujaràs!!!
 

Estany d'Aixeus

Amunt!!!
 

Últim esforç?
Arribem al cim i les vistes de 360º són increibles, podem contemplar El Pic del Sotllo, la Pica d'Estats, el Comapredrosa, ..... Hem tingut molta sort, ja que després del temps plujós del dia abans, era més fàcil trobar-se un temps que no ens permetés veure res.
Després de les fotos de rigor, divim el grup ens dos, per una part uns tornaran a l'Estany desfent el camí fet i els altres desgrimparant una mica per seguir cap al Pic de Noris i anar crestejant tota la vall per baixar a l'estany per l'altre costat.

Ja hem fet el cim!!!
 

Alegria desbordada

Cap al Noris
 

Quin teló de fons!!!!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada