diumenge, 15 de setembre de 2019

2019.09.15 - Volta al Pantà de Guiamets


Foto del grup en un mirador del pantà
                   
Nova sortida ala comarca veïna del Priorat, en aquest cas hem buscat una ruta de nivell baix per a fer-la extensiva a tothom.
Sortim de Capçanes i entre mig de vinyes, olivers i ametllers seguim senders per arribar al poble dels Guiamets, creuen la presa i tornem per l'altra costat resseguint senders pel costat del pantà.
 
Distància: 9,64 Km aprox.
Desnivell acumulat: 238 m
Dificultat:  BAIXA 
 
 

Aparquem els cotxes en un aparcament de Capçanes i comencen seguint el  PR-C 89  que inicialment coincideix amb la carretera de Capçanes als Guiamets fins a un revolt al costat del Mas d'en Pou que abandonem la carretera i ja seguim per camins.

Cominant entre vinyes
 

Deixem el PR
Abans d'arribar al Mas d'en Pere Blanc en una cruïlla deixem el PR per seguit un camí en direcció a Les Brugueres que les travesserem fins arribar de nou a la carretera que únicament la travesem per pujar al Pinar de Benaiges i seguir un sender que ens portarà fins als Guiamets.

Mas a la zona de les Brugueres
 

Arribant als Guiamets
Aprofitem per esmorzar en una zona d'esbarjo i mirador del pantà
Després de recuperar les forces, reprenem la ruta travessant per dalt de la presa i anar a l'altra costat per agafar el camí de tornada.

Cap a la presa
 

Seguint el camí de tornada
El camí segueix, de vegades just a la vora del penya segat del pantà i per damunt dels tunels del tren i de vegades s'allunya una mica més a l'interior, per arribar al final al poble i aprofitem per passar pel pas que hi ha sota el pont del tren just abans d'arribar als cotxes.

 

 
Informació d'interés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada