diumenge, 29 de setembre de 2019

2019.09.28-29 - Ripollès


Foto del grup al Gorg del Colomer
                   
L'any passat per aquesta època ja vam fer una sortida de cap de setmana i va resultar un èxit, i amb l'ànim d'aconseguir el mateix aquest any també hem organitzat una nova sortida de cap de setmana.
Hem anat al Ripollès, el primer dia per pujar al Taga però per una ruta diferent a l'habitual des de Pardines, i així seguir la carena de la Serra Cavallera per arribar al Puig Estela i aconseguir 2 cims de la llista de 100 cims de la FEEC.
Pel segon dia, ja hem buscat una ruta més lleugera pels gorgs de Campdevànol i així poder fer la tornada amb molt temps.
 
     Dia 1 -> Taga - Puig Estela 
 
Distància: 18,91 Km aprox.
Desnivell acumulat: 1019 m
Dificultat:  MODERADA  HKG: 127
 
 
Sortim de bon matí de Riudecols i anem cap a Ripoll on ens trobarem tots a l'aparcament de l'Hotel Solana de Ter on tenim previst allotjar-nos.
Quan ja som tots, tant els que venen de Barcelona, com els que ja han pernoctat a l'hotel i els que venen de Riudecols, Reus i Tarragona, agafem els cotxes i anem cap a l'inici de la ruta en el refugi Montserrat (La Grana Jaça) tot i que alguns cotxes degut al mal estat de la pista que hi ha a l'ultim kilòmetre han de deixar el cotxe en una aparcament més avall i començar la ruta un kilòmetre i mig abans.

Zona del refugi Montserrat
 

Pujant cap al Coll de Pal
Comencem a caminar per la pista que va pujant cap al Coll de Pal seguint el  PR-C 189 , en aquest punt seguim les marques del camí que baixa cap a l'Estany del Tarter passant pel mig de prats i envoltats de vaques. Aprofitem la zona de l'estany per menjar alguna cosa abans d'iniciar la pujada cap al Taga.
Iniciem la pujada envoltats de vaques seguint un dels múltiples senders que travessen els prats per anar a trobar el camí que puja de Pardines just a la Portella d'Ogassa on també hi arriba el camí que puja des de Sant Martí d'Ogassa.

Arribant a l'estany del Tarter
 

Pujant a la Portella d'Ogassa
Quan arribem a la Portella d'Ogassa fem l'últim esforç per arribar al Taga (2040 m), sempre amb el dubte de si la boira que hi ha dalt al cim es desfarà o no.
Arribem dalt i la boira va i ve, però això no ha fet tirar endarrera a la gran quantitat de gent que hi trobem, cosa que ja esperàvem, ja que el Taga és un cim molt emblemàtic i amb una ruta molt asequible per a tothom.

Pujant al Taga
 

Grup al Taga
Desfem el camí fins a la Portella d'Ogassa, on trobem el  PR-C 190  que segueix la carena de la Serra Cavallera i que ens portarà per diferents cims coronats pel Puig Estela (2013 m)
Després continuarem per la carena fins a tornar al Coll de Pal on pararem per dinar i finalment arribar als cotxes per anar a l'hotel on descasarem per a la següent jornada.

Pujant a la carena
 

Grup al Puig Estela
 
     Dia 2 -> 7 Gorgs de Campdevànol 
 
Distància: 9,93 Km aprox.
Desnivell acumulat: 203 m
Dificultat:  BAIXA  HKG: 31
 
 
Després d'esmorzar a l'hotel ens desplacem fins a l'aparcament de la Font de Querol, on comença la ruta que ens portarà a l'inici de la ruta dels 7 Gorgs de Campdevànol marcat pel punt d'informació i de pagament del tiquet de 5€ que cobren en els mesos d'estiu per a regular la gent.
Iniciem el camí per la pista fins trobar el sender que porta al Gorg de la Cabana, amb un accés un pèl complicat per una corda que ens ajuda a pujar i baixar.

Cap a l'inici de la ruta
 

Gorg de la Cabana
Continuem cap als següents gorgs, primer el Gorg de la Tosca, Gorg de la Bauma, Gorg del Forat, Gorg Petit Colomer i finalment el Gorg del Colomer.

Gorg de la Tosca
 

Gorg de la Bauma

Gorg del Forat
 

Gorg Petit Colomer
 
Informació d'interés
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada