dissabte, 9 de novembre de 2019

2019.11.09 - Puig Cendrós i Sant Salvador de les Espases


Foto del grup al Puig Cendrós
                   
Sortida a la zona d'Olesa de Montserrat però assolir un parell de 100 Cims i gaudir de les vistes que tenim de la Serra de Montserrat des de la serra que hi ha al davant
 
Distància: 10,06 Km aprox.
Desnivell acumulat: 597 m
Dificultat:  BAIXA  HKG: 53
 
 

Ens desplacem a Olesa de Montserrat i seguim la carretera C-55 per aparcar just en una sortida indicada amb La Puda, el nom d'un antic i ara abandonat balneari que hi havia en les aigües del riu Llobregat.
Comencem a caminar seguint l'antiga carretera també anomenat camí de Can Tovella fins arribar a un sender a ma dreta on indica Santa Salvador de les Espases. Seguim el sender que comença a pujar per anar guanyant alçada seguint el Torrent de l'Afrau, pel camí ens anem trobant alguns senders que ens fan dubtar que surten cal a la dreta, però mirant el track veiem que és encara aviat.
Més endavant ja si que trobem la bifurcació per una banda a l'esquerra puja directament a Santa Salvador de les Espases i per l'altra segueix remuntant el torrent fins arribar al Pla del Fideuer, on trobem una zona neta per a fer picnic. Com que volem pujar al Puig Cendrós i el camí es d'anar i tornar des d'aqui, primer pugem abans d'esmorzar.

Sant Salvador de les Espases
 

Montserrat des del Puig Cendrós
Quan ja hem fet un petit descans, retornem a la ruta i ara seguim un sender que ens pujarà la carena de la serra on hi ha l'ermita, concretament arribem al Collet de l'Orpina, en aquest punt trobem un sender que segueix la carena, però que no tenim clar si podrem acabar arribant a Sant Salvador, ja que hi ha algun lloc força escarpat, i seguim la segona opció que és un sender que baixar pel costat de la carena per la zona obaga de la muntanya. Aquest sender ens portarà al Pla de les Carboneres i segueix encara per l'obaga i per sota la carena fins arribar al l'ermita de Santa Salvador i el castell del mateix nom.
La situació és immillorable amb una vista que domina tota la zona i amb un accés força restringit, que de ben segur en la seva època era una assegurança.
La tornada la fem seguin el sender que porta al Coll de Sant Salvador des d'on seguim podreim seguir una pista que ens faria donar una volta força gran i on també trobem un sender/còrrec que ens portarà també a la pista però escurçant força el camí fins retornar als cotxes.

Pujant al Coll de l'Orpina
 

Accés a Santa Salvador

Foto del grup a Sant Salvador de les Espases
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada